Lida van Velzen praktijk voor (sport)massage en therapie

  • sportmassage
  • lypossage
  • manuele lymfedrainage massage
  • bindweefselmassage
  • ontspanningsmassage
  • stoelmassage

Sportmassage niet alleen voor professionals Dat sportmensen hun lichaam tot in de puntjes verzorgen is niets nieuws. Maar dat doen ze natuurlijk niet zomaar. Sportmassage is daarom aan te bevelen voor iedereen die met regelmaat het nodige van hun lichaam vraagt. 

Dat kan zijn in de vorm van sport maar ook bijvoorbeeld bij werkzaamheden waarin veel wordt gelopen of gestaan. Sport en zwaar lichamelijk werk blijven zo blessurevrije bezigheden. 

Manuele lymfedrainage is een rustige en zachte massage-techniek, speciaal bedoeld voor het bestrijden van lymfe oedeem. Deze zachte vorm van massage op de droge huid, wordt met speciale handgrepen in een vaststaande volgorde uitgevoerd als de lymfecirculatie verstoord is en bevorderd dient te worden. Dit kan bijvoorbeeld na een wedstrijd of training, bij blessures, maar ook bij overmatige vermoeidheid en stress. Denk ook eens aan een vrouw bij wie een borst is geamputeerd. Meestal worden dan in de oksel de lymfeklieren verwijderd. Resultaat is dan dat er lymfeoedeem in de arm komt te zitten.Wat is nu lypossage Lypossage is een manuele lichaamsmassage, voor zowel vrouwen als mannen, die in Amerika ontwikkeld is door Charles Wiltsie. Deze massage maakt uw lichaam strakker en geeft u een beter silhouet zonder medische ingrepen. Een oneffen huid met bijvoorbeeld cellulite of zadeltassen op de heupen of een slappe buik na een zwangerschap heeft een Lypossage behandeling nodig. Het beste resultaat zult u hebben na een kuurbehandeling van minimaal 10 keer. In het begin zal de behandeling wat gevoelig zijn, maar het resultaat na de kuurbehandeling is dan ook buitengewoon. Niet alleen wordt de doorbloeding bevorderd, maar de huid wordt ook zichtbaar mooier, strakker en gladder. Verklevingen en afvalstoffen verdwijnen. De massage heeft een ontslakkende werking, waardoor de huidomvang geringer wordt. Lypossage geeft u geestelijk en lichamelijk, letterlijk en figuurlijk, een beter gevoel.

Lypossage kan zowel op het lichaam als op het gezicht worden toegepast en is onderverdeeld in diverse zones. Voor het lichaam kennen we zone I en II. De massage werkt intensief in op de vet- en vochthuishouding in het onderhuids bindweefsel. Bij vrouwen is dat laatste meer ontwikkeld dan bij mannen. Deze hebben meer spierweefsel. Het grootste probleem bij vrouwen zit tussen de maag en de knieeen. De intensiteit van de massage is afhankelijk van het probleemgebied.


Bindweefselmassage is een reflex-zonebehandeling, die er van uitgaat, dat bepaalde handelingen in het bindweefsel, via zenuwen en hormonen, invloed uitoefenen op de dieper gelegen weefsels.

Bindweefselzones zijn afwijkingen in het weefsel, onstaan door bijvoorbeeld ziekten of overbelasting.

Bindweefselmassage kan goed gecombineerd worden met sportmassage omdat het niet alleen een plaatselijk effect geeft maar de bij dit segment behorende spieren en organen positief zal beinvloeden. 

Ook cellulite en littekenweefsel kan door deze massage techniek sterk verbeteren.

Ontspanningsmassage, soepele spieren voorkomen blessures Een uitgebreidere behandeling dan de stoelmassage is de ontspanningsmassage. Deze behandeling is ideaal wanneer u met regelmaat last hebt van pijnlijke, stijve spieren. Bijvoorbeeld na het sporten of na andere inspannende lichamelijke bezigheden. Maar ook zonder pijn is deze behandeling van een half uur een aanrader. 
Want een regelmatige ontspanningsmassage helpt u ook om blessures te voorkomen. En dat is toch altijd beter dan genezen…

Stoelmassage: In 20 minuten als herboren Stoelmassage is een even effectieve als snelle methode om stress en spanningen kwijt te raken. Gezeten op een speciale stoel krijgt u een drukpuntmassage op alle stressgevoelige plaatsen. De massage gebeurt door uw kleding heen en zonder dat er olie wordt gebruikt. Daardoor kan stoelmassage altijd en overal worden toegepast.